måndag 5 december 2016

Jul i världen



Idag har vi haft jultema i världen. Vi valde länderna Tyskland, USA och Mexico. Från vart av dessa länder har vi i Sverige 
anammat någon tradition mer eller mindre. 
Vi var tre lärare som hade varsin station och 60 minuter på varje station. 
Utvärderingen av dagen gick till så att varje barn fick säga en sak de lärt sig. Därefter fick de lägga sig ned och visa tummen upp/sidan/nedåt hur de tyckte dagen varit. De flesta var väldigt nöjda med dagen. 

Min station var Mexico. De fick först lyssna på Frelize Navidad och sjunga den. I förskoleklass har de haft den som julsång. Vi pratade om vad det betydde. 
God jul! 
Därefter visade jag en världskarta på cleverboarden och visade vart Mexico låg. Jag berättade till en ppt hur de gör i Mexico. En form av Grey of the day. En kort genomgång. Därefter skrev vi meningar tillsammans. Julstjärnan växer vilt i Mexico och kommer därifrån. Därför fick de klippa en julstjärna. Jag visade också flaggan som de fick måla. 


På stationen om USA fick de läsa en saga där fakta om julen var invävt med hur det var i Sverige. Sen fick de skriva en text där de jämförde USA med Sverige med hjälp av stödord/expertord. 
Det blev väldigt bra. 

På stationen om Tyskland fick de lära sig om julmarknaden, pepparkakor och julgranen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar